Spaghetti Bolognese



BAHAN-BAHAN :

  • 250 gram pasta spageti - direbus terlebih dahulu
  • 500 gram daging kisar
  • 2 sudu minyak masak
  • 4 ulas bawang putih - dicincang
  • 1 biji bawang besar - dicincang
  • 2 biji tomato - dicincang
  • 2 sudu sup pati tomato
  • 3 helai daun bay
  • Garam
  • Serbuk lada sulah

CARA MEMBUAT SOS :
  1. Panaskan minyak dan masukkan bawang serta bawang putih.
  2. Kemudian masukkan pati tomato dan daun bay.
  3. Masukkan daging kasar dan gaul sebati.
  4. Letakkan tomato dan perasakan dengan garam serta serbuk lada sulah.
  5. Gaul rata dan masak selama satu jam.
  6. Untuk sos yang lebih sedap,biarkan sos ini semalaman sebelum dimakan bersama spageti.
  7. Letakkan spageti dan hidangkan bersama dengan sosnya.

Tiada ulasan: