BAHAN-BAHAN :
- 250 gram pasta spageti - direbus terlebih dahulu
- 500 gram daging kisar
- 2 sudu minyak masak
- 4 ulas bawang putih - dicincang
- 1 biji bawang besar - dicincang
- 2 biji tomato - dicincang
- 2 sudu sup pati tomato
- 3 helai daun bay
- Garam
- Serbuk lada sulah
CARA MEMBUAT SOS :
- Panaskan minyak dan masukkan bawang serta bawang putih.
- Kemudian masukkan pati tomato dan daun bay.
- Masukkan daging kasar dan gaul sebati.
- Letakkan tomato dan perasakan dengan garam serta serbuk lada sulah.
- Gaul rata dan masak selama satu jam.
- Untuk sos yang lebih sedap,biarkan sos ini semalaman sebelum dimakan bersama spageti.
- Letakkan spageti dan hidangkan bersama dengan sosnya.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan