Cheese Penne



BAHAN-BAHAN :
  • 250 gram pasta Penne - direbus terlebih dahulu
  • 2 ulas bawang putih 
  • 4 sudu sup krim
  • 1 potong kepingan kecil mentega
  • 2 sudu kecil mozzarella
  • Daun parsli - dihiris halus
  • Garam
  • Serbuk lada sulah
  • 2 sudu minyak zaitun
  • Air

CARA MEMBUAT :
  1. Panaskan minyak zaitun dengan kepanasan sederhana dan masukkan mentega. Biarkan selama 30 saat.
  2. Masukkan bawang putih, diikuti dengan krim.
  3. Kemudian masukkan pasta penne. Kacau sebati.
  4. Masukkan hirisan daun parsli dan sedikit air.
  5. Lengkapkan dengan keju serta perasakan dengan garam dan serbuk lada sulah. Gaul rata sebelum diangkat untuk dihidangkan.
 

Tiada ulasan: