BAHAN-BAHAN :
- Pasta lasagne - direbus selama 15 minit dan kemudian direndam ke dalam air sebelum digunakan.
- Keju mozzarella
BAHAN-BAHAN UNTUK SOS :
- 500 gram daging kasar
- 2 sudu minyak masak
- 4 ulas bawang putih - dicincang
- 1 biji bawang besar - dicincang
- 2 biji tomato - dicincang
- 2 sudu sup pati tomato
- 3 helai daun bay
- Garam
- Serbuh lada sulah
CARA MEMBUAT :
- Sediakan sos (ikuti langkah yang sama seperti membuat sos bolognese).
- Letakkan pasta lasagne di lapisan bawah.
- Ini diikuti dengan sos bolognese.
- Kemudian, letakkan satu lagi lapisan pasta lasagne.
- Taburkan keju mozarella di atas pasta tadi.
- Ulangi dua langkah ini untuk dua lapisan atas.
- Bagi lapisan terakhir, taburkan keju mozarella.
- Kemudian bakar menggunakan ketuhar selama lima minit.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan