Lasagne




BAHAN-BAHAN :
  • Pasta lasagne - direbus selama 15 minit dan kemudian direndam ke dalam air sebelum digunakan.
  • Keju mozzarella

BAHAN-BAHAN UNTUK SOS :
  • 500 gram daging kasar
  • 2 sudu minyak masak
  • 4 ulas bawang putih - dicincang
  • 1 biji bawang besar - dicincang
  • 2 biji tomato  - dicincang
  • 2 sudu sup pati tomato
  • 3 helai daun bay
  • Garam
  • Serbuh lada sulah

CARA MEMBUAT :
  1. Sediakan sos (ikuti langkah yang sama seperti membuat sos bolognese).
  2. Letakkan pasta lasagne di lapisan bawah.
  3. Ini diikuti dengan sos bolognese.
  4. Kemudian, letakkan satu lagi lapisan pasta lasagne.
  5. Taburkan keju mozarella di atas pasta tadi.
  6. Ulangi dua langkah ini untuk dua lapisan atas.
  7. Bagi lapisan terakhir, taburkan keju mozarella.
  8. Kemudian bakar menggunakan ketuhar selama lima minit.

Tiada ulasan: