BAHAN-BAHAN :
- 1 Biji terung saiz sederhana - dipotong dadu
- 2 keping roti - dipotong dadu
- 2 sudu minyak zaitun
- 2 biji bawang putih - dicincang
- 1 biji tomato - dicincang
- 3 sudu sup pati tomato
- Keju parmesan
- Garam
- Serbuk lada sulah
CARA MEMBUAT :
- Goreng terung dan roti di dalam minyak yang sedia panas selama dua minit secara berasingan. Angkat dan Tapis.
- Di dalam kuali yang lain, panaskan minyak zaitun dan tumis bawang putih.
- Masukkan pati tomato bersama tomato.
- Masukkan terung.
- Perasakan dengan garam dan serbuk lada sulah.
- Letakkan sedikit air. Kacau sekali lagi.
- Masukkan roti dan kacau.
- Angkat dan taburkan dengan keju parmesan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan