Fried Plant


  BAHAN-BAHAN :

  • 1 Biji terung saiz sederhana - dipotong dadu
  • 2 keping roti - dipotong dadu
  • 2 sudu minyak zaitun
  • 2 biji bawang putih - dicincang
  • 1 biji tomato - dicincang 
  • 3 sudu sup pati tomato 
  • Keju parmesan 
  • Garam 
  • Serbuk lada sulah 

CARA MEMBUAT : 
  1. Goreng terung dan roti di dalam minyak yang sedia panas selama dua minit secara berasingan. Angkat dan Tapis. 
  2. Di dalam kuali yang lain, panaskan minyak zaitun dan tumis bawang putih.
  3. Masukkan pati tomato bersama tomato. 
  4. Masukkan terung.
  5. Perasakan dengan garam dan serbuk lada sulah. 
  6. Letakkan sedikit air. Kacau sekali lagi.
  7. Masukkan roti dan kacau.
  8. Angkat dan taburkan dengan keju parmesan. 



Tiada ulasan: