Fried Fusilli


 BAHAN-BAHAN :

  • 50 gram pasta fusilli  - direbus terbih dahulu
  • 3 sudu minyak zaitun
  • 6 ekor udang saiz sederhana
  • 2 ulas bawang putih - dihiris
  • 1 kuntum brokoli saiz kecil - dihiris
  • 1 biji tomato - dihiris
  • 1 biji cili merah - dihiris
  • 3 sudu sup pati tomato
  • Garam
  • Serbuk lada sulah
  • Air

CARA MEMBUAT :
  1. Panaskan minyak zaitun dan tumis bawang putih sehingga naik bau.
  2. Masukkan cili merah, tomato, brokoli dan udang. Kacau dan biarkan selama 30 saat.
  3. Kemudian, masukkan tomato puri dan perasakan dengan garam dan serbuk lada sulah.
  4. Letakkan sedikit air dan masukan pasta fusilli. Gaul rata dan biarkan selama 30 saat lagi. Sediakan untuk dihidang.

TIP MEREBUS PASTA

Rebus pasta dengan sedikit garam dan minyak. Bagi mengelakkan pasta melekat selepas direbus, letakkan pasta dengan minyak zaitun dan gaul rata.



Tiada ulasan: